Manisa’nın üzüm diyarı şirin ilçesi Alaşehir’in Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu İle ilçedeki çalışmaları konuştuk. Geride kalan 5 yılda projelerinin yüzde 65’ni hayata geçirdiğini belirten başkan Öküzcüoğlu belediyeciliğin sadace alt ve üst yapı hizmetleri yapmak olmadığını, insana dokunan projelerin de belediyeciliğin asli görevleri arasında yer aldığını ifade etti.
Ege Yenises: Başkanlıkta 4,5 yılı geride bıraktınız. Dönüp baktığınızda, bu 4,5 yil nasil geçti?
Ahmet Öküzcüoğlu: Zorlu bir süreçti. Biz kazandığımız zaman belediyeler ekonomik kriz içindeydi. Ardından pandemi patladı. Derken orman yangınları, 9 ay sonrasında Rusya-Ukrayna savaşı, İzmir Depremi, arkasından 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi derken sadece bizim için değil, bütün belediye başkanlarımız için çok zorlu bir dönemdi.
PROJELERİMİZİN YÜZDE 65’İNİ YAPTIK
Ege Yenises: Siz bu zorlukların üstesinden nasıl geldiniz?
Ahmet Öküzcüoğlu: 4.5 yılda başarılı işlere imza attık. Şu ana kadar projelerimizin %65’ini tamamladık. Yaklaşık 1 milyon m² yolu, kilit parkeyle, asfaltla buluşturduk. Sosyal projelerimizi de gerçekleştirdik. İnşallah kalan sürede projelerimizin %5 ini daha hayata geçirip, bu dönemi %70 ile tamamlamak istiyoruz.
“BELEDİYECİLİK SADECE TAŞA, BETONA YATIRIM YAPMAK DEĞİLDİR”
Ege Yenises: Sayın Başkan, gelirken Alaşehir halkıyla da sohbet ettik. Genel olarak sizin yönetiminizden çok memnunlar. Belediyecilikte herkesi memnun etmek zordur. Siz bunu nasıl başardınız?
Ahmet Öküzcüoğlu: Belediyecilik demek sadece taşa, toprağa, betona yatırım yapmak değil; insana da sosyal ve kültürel anlamda da yatırım yapmak demektir. Biz bu misyonla hareket ediyoruz; Alaşehir Üzüm Festivalini her sene tekrarlıyoruz. Derbent Kiraz Festivali’ni yapıyoruz. Tiyatrolarımız ve çocuk etkinliklerimiz var. Bununla beraber, bugün burda 4. Geleneksel Yörük Türkmen Festivali’ni de yapıyoruz. Bu festivallerde çevre şehirlerden bir çok misafirimizi de ağırlıyoruz. Şehirleri yaşayan yerler haline getirirseniz, orda yaşayan halk da mutlu olur. Ben bunu bu şekilde başardığımızı düşünüyorum.
“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”
Ege Yenises: Dışarıda yaşayan Alaşehirlileri artık memleketlerine dönmek için bayramları beklemiyorlar, gelmek için bahane üretiyorlar. Siz adeta onları Alaşehirli kimliği etrafında kenetlendiniz. Bu nasıl oldu?
Ahmet Öküzcüoğlu: Biz derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber hareket ediyoruz. Bu süreç içinde İstanbul’da yaşayan Alaşehirliler’e iftar yemeği verdik. Karşıyaka’da yaşayan Alaşehirli dostlarımızla bir akşam yemeği ve kahvaltıda buluştuk. Derneklerimizi zaman zaman Alaşehirimiz’e davet ederek bu kültürü yaşatmaya ve onlara gittiği yerlerde Alaşehir’i hatirlatmaya devam edeceğiz.