Çiğli Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Onur Emrah Yıldız idaresinde gerçekleşti. Mecliste, katı atık bedelleri ile ilgili önergeler tartışılırken, meclisin ana gündemini ülkemizde meydana gelen depremler ve Bolu’da yaşanan yangın felaketi oluşturdu.
26 Mahalle’ye Engelliler İçin Şarj İstasyonu Kurulsun
AK Parti Meclis Üyesi Yeşim Tuncer daha önce Kasaplar Meydanı’nda bulunan fakat tamir edilmek üzere kaldırılan engelli araçları şarj istasyonunun ne zaman tekrar yerine konulacağıyla ilgili soru önergesi verdi. Tuncer aynı zamanda Çiğli’nin 26 mahallesine bu şarj istasyonlarından konularak engelli vatandaşların yaşam konforunun arttırılmasını talep etti. Tuncer’in önergesi ilgili komisyonlara gönderildi.
“Konutlarda Yapılan Katı Atık İndirimi İş Yerlerine Yıkıldı”
Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Kaner, konutlarda yapılan katı atık bedeli indiriminin, iş yerleri faturalarına eklendiğini iddia ederek; “Sahada yürüdüğümüzde küçük esnaftan şikayetler geliyor. Örneğin 3 bin Lira kadar su kullanmış abone, 14 bin 500 Lira su faturası ödüyor. Bunun 11 bin 500 Lirası katı atık bedeli. Bu orantısını ve mantığını kaybetmiş durumda. Meclisimizin esnafın üstündeki ağır yükün tekrar değerlendirilmesini ve plan bütçe komisyonuna gönderilmesinizi istiyoruz. Biz önergede gönlümüzden geçen %50’yi yazdık.” dedi.
Önerge oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na devredildi.
Sokak Hayvanlarının Sahiplenilmesi Konusunda Kamouyondan Destek İstiyoruz
AK Parti Meclis Üyesi Egemen Eren Çelik’in özellikle Kasaplar Meydanı’nda gruplar halinde dolaşan köpeklerin vatandaşları tedirgin ettiğini, özellikle sabah okula giden öğrenciler ve servis bekleyen işçilerin bu tedirginliği yaşadığını belirterek, Belediye’nin bu konuda ne gibi çalışmalar yürüttüğü, aşıların yapılıp yapılmadığı ve barınakların durumuyla ilgili soru önergesi verdi.
Başkan Onur Emrah Yıldız A.O.S.B.’deki fabrikalarda yapılan protokolle, her fabrikanın bir sokak hayvanını sahipleneceğini belirterek “ben hayvanların doğal yaşam alanlarında yaşaması gerektiğini savunuyorum. Fakat veterinerlik işlerimiz de bakımları ve aşıları konusunda gereken özeni gösteriyor. İstenmeyen tatsız bir olay yaşandığında da barınaklara alınarak gerekli önlemler alınıyor. Fakat sokak hayvanlarının sahiplenilmesi konusunda kamouoyundan daha fazla destek bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.
“Çiğli’nin depreme hazır olmadığını görüyoruz”
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Kaner,” 6 Şubat’ta, Bolu’da ve İzmir’de çok canlar kaybettik. Canımızın yandığı nokta tedbirsizlik maalesef. Biz istiyoruz ki Çiğli’yi konuşalım ancak bu olaylara bakınca Çiğli’nin depreme hazır olmadığını görüyoruz. Sahip olduğumuz binalardan başlayarak Çiğli’nin yapı stoku çalışması yapıldı mı? İncelemeler yapıldı mı yıllardır konuşuyoruz. Bunun artık yıldönümü anlamlarından ziyade bunun bir dosya halinde gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hepimiz aynı düşüncedeyiz ancak biz afet sonrası yapılacak işlemlerle ilgili bir önerge verdik ancak bu toplanma alanlarının biri otopark. Deprem olursa ne yapacağız arabaları mı çektireceğiz önce? Depremin haftalarca aylarca süren etkileri var bu toplanma alanlarında neler yapabiliriz? AFAD’ın kullanacağı alanların organizasyonu yapılmalı. Bir önceki dönem desteklediğimiz bir proje vardı. Mahalle arama kurtarma hatta sokak arama kurtarmaya kadar bir organizasyon şeması kurulursa afet sonrası yaşanılan panik kolay atlatılır herkes ne yapacağını bilirse. Örneğin ben bir vatandaş ve meclis üyesi olarak afet sonrası sorumluluğumu üstlenmek istiyorum.” Dedi.
Gereken Ciddiyette Cevaplar Alamıyoruz
Verdikleri soru önergelerine, ilgili müdürlüklerden gereken ciddiyette cevaplar alamadıklarını belirten Kaner; Çiğli’nin engelli dostu bir kent olmasını arzu ediyoruz kaldırımda gidemeyen engelli araçları var. Üzülerek söylüyorum soru önergelerine verilen cevaplar yeterli cevaplar alamıyoruz. Meclis Üyemiz Yeşim Hanım’ın Ocak ayında belediyeye ait kaç taşınmaz olduğuyla ilgili bir soru önergesi vardı. Bunlar altın mıdır? Nasıl değerlendiriliyor diye. Bekliyoruz ki müdürlükten bu ciddiyete bir cevap verecek. Kullanılıyor mu? 2 satır cevap geldi, ‘ Belediyemize ait toplam bin kırk üç adet taşınmaz bulunmaktadır’ diye. Biz kendilerinden daha ciddi bir cevap beklerdik” ifadelerini kullandı.
Başkan Onur Emrah Yıldız, Emlak Müdürlüğü’ne yeni atanan Gökmen Kaya’nın Çiğli’nin öz evladı olduğunu belirterek; “Yeni Emlak müdürünün Gökmen Kaya atandı. Kendisi işini çok düzgün yapan biridir. Bu cevap onun müdürlüğü döneminde verilmemiş ama Gökmen Bey gereken özende bir cevap verecektir” açıklaması yaptı.
“Bu zamana kadar sokakta durdurup kimse bana deprem ile ilgili ne yapıyorsun diye sormadı” diyen Başkan Yıldız, “Ben bunu kendi kendime ele veriyorum. Çarşambadan sonra Adıyaman’da olacağız. Balatçık Dağ Mahallesi’nde komisyondaki arkadaşlarımız ile birlikte toplantımızı gerçekleştirdik. Orada bir rezerv alan var. Ya TOKİ bize devredecek kentsel dönüşümü ya da kendi yapacaktır. Ben TOKİ’nin yapmasında yanayım bunu da her yerde söylüyorum. Köyiçi Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm planımız var. Yine Güzeltepe Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve %73 onaya ulaşan bir kentsel dönüşüm projesi var. Onu da gerçekleştirmek istiyoruz. Deprem terörden de daha büyük bir beka sorunudur bir gecede 50 bin insan kaybettik hepsine Allah’tan tekrar rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bir sonraki oturumun 6 Şubat tarihinde saat 17.00’da gerçekleşmesine karar verildi.
İlgili Haberler
Çiğli Meclisi’nde “Engelliler Katı Atık Bedeli Ödemesin” Önergesi