2024 yılının teması olan “Barış-mak”, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer‘in öncülüğündeki “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonu kapsamında sürdürülecek olan Elim Sende projesinin yeni hedefleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve üniversitelere tanıtıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelsiz yaşam konusundaki öncü rolünü sürdürmek amacıyla 2024 yılında devam edecek Elim Sende projesinin hedeflerini paylaştı. Sosyal Projeler Dairesi Engelsiz İzmir Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarından destek alan proje, genç gönüllülerin ilgisini çekiyor. 2024 yılındaki teması “Barış-mak” olarak belirlenen projenin hedefleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay’ın da katıldığı bir toplantıda tanıtıldı.
“Çok Güzel Projeler Gerçekleştirdik”
Toplantıda konuşan Ertuğrul Tugay, başladıkları günden bu yana birbirinden değerli projelere imza attıklarını belirterek, Uluslararası Engelsizmir Kongresi’nin bu başarıların bir yansıması olduğunu ifade etti. Tugay, gönüllülerin katkıları ve emekleriyle umutlandıklarını ve önümüzdeki dönemde çalışmalarını daha da geliştirip hızlandıracaklarını söyledi.
Engelsizmir Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem ise tüm katılımcılara teşekkür ederek gençlere duyduğu umudu dile getirdi. Köstem, gençlerle bir arada olmanın keyfini yaşadıklarını belirtti.
Elim Sende projesinin tanıtım toplantısına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Engelsizmir Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem, Engelsizmir Yürütme Kurulu üyeleri Neptün Soyer ve Anıl Kaçar ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.
Kimler Katıldı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği Elim Sende projesi, toplumdaki empati duygusunu artırmayı amaçlayarak çocuk ve gençleri bir araya getiriyor. “Barış-mak” temasıyla devam edecek olan projede, çocuklar sanat çalışmaları ile desteklenerek engelli farkındalığı kazanmaları ve sosyal yaşama olumlu katkı sağlamaları hedefleniyor. Bu kapsamda, İzmir’in ilçeleri yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen gönüllü gençler ve çocuklar bir araya getirilerek etkileşim ve dayanışma ortamı oluşturuluyor.